Relaxační matrace pro děti do školky

Už jsme vás na našich stránkách několikrát informovali o charitativní sbírce pro děti s vážným pohybovým omezením v MŠ, ZŠ a DD Ivančice. Někteří z vás se dokonce v rámci Dni otevřených dveří do akce zapojili.

15. březen 2019 byl dnem, kdy studenti maturitní třídy oktávy A, kteří se na vybrané částce podíleli největší měrou, dárek – přenosnou relaxační matraci – dětem přímo ve školce předali.

Na malé slavnosti promluvily ředitelky obou škol, Ing. Ivana Čermáková a Ing. Marta Špalková. Děti uvítaly své kamarády tanečkem a písničkou, zahrály jim pohádku a předaly obrázky. Pak už si hned matraci vyzkoušely a moc se jim líbila.

Nezapomenutelné zážitky ze setkání si odnesli malí i velcí. Studenti ukázali, že mají srdce na pravém místě. Po letošní mikulášské nadílce, kdy studenti 3. ročníků přinesli dětem spoustu stolních her, které jim věnovali spolužáci, je to v letošním školním roce druhá podobná akce. A všichni jsou rozhodnuti, že spolupráce mezi oběma školami bude i dál úspěšně pokračovat.

PhDr. Milena Špiříková