Vyhodnocení soutěží z fyziky ve školním roce 2011/12

V končícím školním roce dosáhli naši studenti opět výborných výsledků při řešení okresních a krajských kol Fyzikální olympiády. Přehled podle kategorií:

Kategorie G – sekundy a 7. ročníky základních škol:

Studentka 2. A třídy (sekundy) Kateřina Orságová získala 47 bodů z 50 a umístila se na 1. místě v okresním kole fyzikální soutěže Archimediáda. Lukáš Krejčí s 37,5 body obsadil 15. místo z celkových 39 soutěžících.

Kategorie F – tercie a 8. ročníky základních škol:

V této kategorii obsadili naši studenti ze 3. A první tři místa v okresním kole v pořadí 1. Michal Drozd, 2. Jan Sobotka, 3. Dominik Ondra a na 10. místě se umístil Daniel Konečný z celkových 22 soutěžících.

Kategorie E – kvarty a 9. ročníky základních škol:

Naše gymnázium opět úspěšně reprezentoval Tomáš Jordánek – v okresním kole získal 3. místo z 27 soutěžících, v krajském kole vybojoval 13. místo z 26 soutěžících. K velmi úspěšným řešitelům okresního kola patří také studentky 4. A Lada Jašková, která vybojovala 4. místo, a Aneta Sklenská se 14. místem.

Kategorie D – 1. ročníky čtyřletého a 5. ročníky osmiletého gymnázia:

V této kategorii probíhá pouze krajské kolo a řeší se zde mnohem obtížnější příklady. Naši studenti Filip Široký z 1. C, Zdeněk Schoř a Radek Caesar z 5. A se neumístili mezi úspěšným řešiteli. O náročnosti soutěže se můžete přesvědčit ve výsledkové listině – z 55 soutěžících bylo pouze 28 úspěšných řešitelů (získali alespoň 14 bodů ze 40). Nejlepší z naší školy byl Radek Caesar, který získal 13 bodů.

V kategorii C naše gymnázium nereprezentoval žádný student.

Kategorie B – 3. ročníky čtyřletého a 7. ročníky osmiletého gymnázia:

Za Gymnázium Jana Blahoslava tradičně soutěžila výborná studentka Petra Veselá ze 7.A. Krajského kola se v této kategorii zúčastnilo pouze 17 studentů středních škol Jihomoravského kraje, z nichž pouze tři byli úspěšnými řešiteli. Petra získala 9,5 bodů a i když není úspěšným řešitelem, dle počtu bodů se umístila na 6. místě této soutěže. Pořadatelé soutěže neúspěšné řešitele seřadili dle abecedy a ne podle počtu získaných bodů, jak můžete vidět ve výsledkové listině.

Související dokumenty:

Jarmila Ištoková